اللعنة كس أمك                                              Βρέχει λεφτά στη στράτα μου                                  Γιάν(ν)ηδες σας βλέπουμε...

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Σχέδιο χωρίς συναίσθημα είναι καταδικασμένο (Vlassis από GWF Forum)



Δεν ξέρω πώς να ξεκινήσω τον μονόλογό μου. Πραγματικά τέτοιες στιγμές θα ήθελα μόνο να υπήρχε τρόπος να μιλάω και κάποιο αόρατο χέρι να γράφει. Δυστυχώς αυτό δεν είναι εφικτό.
Το θέμα μου έχει να κάνει με το σχέδιο Αλαφούζου. Δεν είμαι επιχειρηματίας για να μιλήσω για business risk, return on investment (roi) και άλλα τέτοια που μαθαίνουν με τον τόνο τα πανεπιστήμια.



Θεωρώ λοιπόν ότι ο Αλαφούζος ζει σε ένα συννεφάκι και δεν γνωρίζει πραγματικά τι έχει συμβεί τουλάχιστον την τελευταία 15ετία στον Σύλλογο και στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ συγκεκριμένα. Ελπίζω ότι οι προθέσεις του είναι καλές, θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι «δεκανίκι» του ακατανόμαστου, απλά ζώντας στο συννεφάκι αυτό δεν έχει την πλήρη επίγνωση που θα έπρεπε να έχει. Το σχέδιο που έχει εκπονήσει είναι μπορεί να είναι το πιο γαμάτο σχέδιο που να έχει υπάρξει, μπορεί να είναι ο Θωμάς Έντισον του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ αλλά σαν οπαδός θεωρώ ότι είναι πλήρως διάτρητο.
Γιατί?
Πρώτον λείπει το βασικό συστατικό που χρειάζεται σε τέτοιες περιπτώσεις και περιστάσεις, δηλαδή το ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ. Δεν μπορείς ρε Αλαφούζε να αφήνεις να κυκλοφορεί το θέμα αυτό έτσι ξερά, χωρίς συναίσθημα, χωρίς να αναφερθείς στην πηγή των κακών, χωρίς να κεντρίσεις το ενδιαφέρον του κόσμου με κάτι. Ο κόσμος θα ξυπνήσει και θα βγει από τον λήθαργο μόνο εάν αγγίξεις την ψυχή του. Πάρε παράδειγμα το 2008 και θα καταλάβεις.
Δεύτερον, ο κόσμος μέσα στην φτώχεια, την ανέχεια και τα προβλήματά του που συνεχώς πολλαπλασιάζονται, θέλει να ακούσει από τους έχοντες ένα νούμερο που δεν είναι βέβαια αυτά τα φραγκοδίφραγκα που αφήνεις να αιωρούνται στην πιάτσα, μη ελέγχοντας μάλιστα και ΜΜΕ τα οποία λόγω της δραστηριοποίησής σου θα έπρεπε να ελέγχεις. Θα προτιμούσα λοιπόν να ακούσω ένα βαρύ νούμερο «εμείς βάζουμε 15.000.000», να άκουγα προγραμματικές δηλώσεις του στυλ «ο Λέτο θα μείνει και θα μας υποδείξει παικταράδες από την πατρίδα του», «ο Νίνης δεν έχει να πάει πουθενά, θα γίνει αρχηγός και θα γεράσει στο τριφύλλι», «ο Φερρέιρα θα κρατήσει τα κλειδιά της ομάδας τα επόμενα 5 χρόνια και θα ακούσουμε τις υτποδείξεις του» δηλαδή με λίγα λόγια να δείξεις ότι έχεις ένα πλάνο στο μυαλό σου, παρά να μιλάμε για τον διαγωνισμό καβουριών για το ποιος από τα τεράστια επιχειρηματικά μεγέθη θα βάλει τα λιγότερα, αφού τα ποσά επένδυσης που ακούγονται είναι επιεικώς της πλάκας.
Τρίτον, ο κόσμος του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ταλανίζεται από την λαίλαπα του γαύρου, όπως αυτή εκφράζεται τα τελευταία 15 χρόνια. Πράκτορας, μαρινάκης, πολιτικοί, παρακράτος, παράγκες, γκαγκάτσης, ΚΕΔ. Δεν ακούσαμε κάτι που έστω θα μας δώσει μία ελπίδα όπως « τέρμα τα αστεία, τέρμα η ασυδοσία, τώρα θα παίξουμε μπάλα με τους δικούς μας νόμους» κάτι ρε παιδάκι μου να μας κάνει να νιώσουμε ότι κάτι υπάρχε,ι ένα πλάνο, κάτι αλλάζει.
Τέταρτον δεν ασχολείσαι με τον κόσμο που υπέφερε τα πάνδεινα, που κυνηγήθηκε, λοιδωρήθηκε, έχασε ότι είχε και δεν είχε αυτό το διάστημα της πλήρους απαξίωσης που υπέστη η ομάδα από την κολοοικογένεια. Βγες και πες «αναγνωρίζω ως ΘΥΡΑ 13 τον Ε.Φ.Σ. και ενημερώνω τον κόσμο ότι κάτω από την σκέπη της ΘΥΡΑΣ 13 θα δοθούν μετοχές στον απλό κόσμο ενώ το Σωματείο που θα ιδρύσω εγώ και οι φίλοι μου θα βάζουν τα χοντρά πακέτα..όλα αυτά τα χρόνια η 13 βάζει την φωνή της, το υστέρημά της, τα πάντα της για να δει τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ να μεγαλουργεί, τώρα ήρθε η ώρα μας να ανταποδώσουμε στην Ιστορία και στην ΘΥΡΑ 13 και τις λύπες να τις μετατρέψουμε ΑΜΕΣΑ σε χαρές κλπ»
Εγώ ρε Αλαφούζε ξέρω ότι το 2008, ο κόσμος περίμενε ένα μεγάλο ΜΠΑΜ. Το μπάμ έγινε, βγήκε η ΠΕΚ, γίνανε συνεντεύξεις, συναντήσεις οργανωμένων με ΟΛΟΥΣ, ακόμα και με τον ακατανόμαστο, το συλλαλητήριο, τα ΠΑΝΤΑ. Τώρα, που ο κόσμος περιμένει ένα μπαμ για να σκάσει, λόγω της ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ ΚΟΡΟΙΔΙΑΣ και ΑΙΣΧΡΗΣ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗΣ του ΤΡΙΦΥΛΛΙΟΥ από την οικογένεια, αντί εσύ να μιλήσεις στο συναίσθημα, μιλάς σαν τον Κόκκαλη που ζήταγε τα 60ευρα από τα πρόβατα και αφού βέβαια είχε σαρώσει πρωταθλήματα και κύπελλα, με τον πούστικο και βρώμικο τρόπο των λιμανίσιων. Δηλαδή πώς να σβήσουμε από την μνήμη μας όλα αυτά που έχουν γίνει? Πως?
Και κάτι τελευταίο…πως είναι δυνατόν να αγοράζει κάποιος μία εταιρεία, χωρίς κανέναν πρότερο έλεγχο και να ζητάει χρήματα από τον κόσμο? Φαντάζομαι ότι στις αγοραπωλησίες εταιρειών κάνεις φύλλο και φτερό συμβάσεις, ταμεία, βιβλία, τα πάντα, έτσι δεν είναι? Δηλαδή να δώσω τα λεφτά μου και να ακούσω μία μέρα ότι δόθηκαν χρήματα π.χ. για το ενοίκιο της Παιανίας…εκεί τι θα γίνει?
Δεν ξέρω, μπορέι να ζω εγώ στο δικό μου οπαδικό συννεφάκι, μπορεί να μην αντέχω άλλο να ασχολούμαι με το πώς αυτή η ομάδα μπορέι να ορθοποδήσει χωρίς άλλα βαρίδια και αρχίδια στις τάξεις της. Μπορεί όπως έγραψα να κάνω τεράστιο λάθος, θα το παραδεχτώ… όμως Αλαφούζε μέχρι τώρα δεν με έχεις κερδίσει.
Μόνο μία συμβουλή να σου δώσω…. Προτού μπεις στην αίθουσα συνεντεύξεων για να παρουσιάσεις το πλάνο σου, να έχεις περάσει μία βόλτα από την Λ. Αλεξάνδρας 115…εκέι θα σου λυθούν όλες οι απορίες, εκεί θα νιώσεις πραγματικά τι σημαίνει ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ..

ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΒΓΩ ΜΑΛΑΚΑΣ