اللعنة كس أمك                                              Βρέχει λεφτά στη στράτα μου                                  Γιάν(ν)ηδες σας βλέπουμε...

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Γ.Σ. και διοίκηση... Αλαφουζογιάννη


Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, η εικόνα που βλέπετε δεν αφορά ούτε τον Αλαφούζο, ούτε τον Βγενόπουλο ούτε κανέναν άλλον. Απευθύνεται σ' εμάς. Στον κόσμο του Παναθηναϊκού, ανεξάρτητα από το τι θέλει και τι πιστεύει.

Ο Τζίγγερ το έχει ξανακάνει αυτό το κόλπο το 2010, του βγήκε και τώρα το επαναλαμβάνει.  

Στόχος; Πλέον δεν έχει καμία σημασία. Πιθανότατα, πια, για πλάκα. Ίσως και με το σκεπτικό "Μου λέγατε ότι θα πληρώσω για να φύγω; ΌΧΙ. ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ... ΜΕΙΝΩ!!!". Ίσως για να κερδίσει κι άλλο χρόνο ως μεγαλομέτοχος χωρίς να βάζει μία και σ' ένα χρόνο βλέπουμε. Έρχεται και το Financial Fair Play, ταμάμ για τον βαρδινογιαννισμό. Θα σκέφτεται ότι έχει σιχαθεί και ο τελευταίος οπαδός την κατάσταση, οπότε σχεδόν θα τον παρακαλάνε να γυρίσει (στο μυαλό του είπαμε). Ποιός ξέρει; Λίγο μας ενδιαφέρει πάντως. 

Ο Γιάννης Αλαφούζος λοιπόν έκανε πράξη το σχέδιό του και υπάρχει σήμερα μια προσωρινή, ας την πούμε διοίκηση η οποία καταρχήν θα αναλάβει το θέμα της αδειοδότησης. Με το καλό λέμε εμείς και μπράβο (τι να πούμε; έχουν κολλήσει στη σωτηρία) αλλά το θέμα της αδειοδότησης είναι αποτέλεσμα του εφιάλτη Γιάννη Βαρδινογιάννη και των παλλακίδων του. Κατά τ' άλλα ένας αχταρμάς χωρίς σχήμα, μισές απαντήσεις και γενικόλογα. Κάποια 4 εκατομμύρια από μη κατονομαζόμενους, για το γήπεδο "θα δούμε" και επί της ουσίας ένα θολό τοπίο. Φυσικά οι μετοχές παρέμειναν εκεί που ήταν και τελικώς απεκαλύφθη το μεγάλο deal ότι η μεταβίβαση θα γίνει δήθεν σε 10 μήνες και δήθεν για φορολογικούς λόγους. Όσο για υπογραφές; Φυσικά τίποτα. Τι είχες Γιαννη; τι έιχα πάντα...... Ας μη μπούμε σε άλλες λεπτομέριες, άλλωστε η συζήτηση ολοκληρώθηκε με εκκλήσεις για ομόνοια και ομοψυχία, οπότε ας μην μπούμε πάλι στο μάτι τους ως τσιράκια και καταστροφολόγοι.  Μιας και είπαμε "τσιράκια" και σαν καλά που είμαστε όπως και μας αποκαλούν, να πούμε το ότι ο Βγενόπουλος και ο Μακρόπουλος στηρίζουν το εγχείρημα είναι θετικό και μάκάρι να έχουν δίκιο και να είναι όλα προς τη σωστή κατεύθυνση. Εμείς έχουμε τις αμφιβολίες και τις τεράστιες επιφυλάξεις μας. Το θέμα έχει γενικώς υπεραναλυθεί σήμερα σε όλες του τις πτυχές στο forum και τις επόμενες μέρες θα παρουσιάσουμε κάποιες ενδιαφέρουσες απόψεις. 

Δεν θα πούμε και πάλι τίποτα για το Σωματείο, απλούστατα γιατί ούτε και οι ίδιοι οι εμπνευστές του δε γνωρίζουν ακριβώς τι θα υλοποιήσουν. Και καλό θα είναι οι διάφοροι κύριοι (πχ Βερβεσος) που βγαίνουν με στόμφο λες και ήταν από πάντα στον Παναθηναϊκό και γνωρίζουν τα πάντα, να ειναι λιγότερο πομπώδεις και πριν πουν τη μια ανοησία μετά την άλλη να βουτάνε τη γλώσσα τους στο μυαλό τους γιατί εκθέτουν και εκτίθενται. Πέρα από το ότι λένε πολλά και ξεχνιούνται, με αποτέλεσμα να τους ξεφεύγουν πράγματα για το "σχέδιο" και τους επιχειρηματίες που το στηρίζουν.

Για να μην το κουράζουμε, δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στον Βαρδινογιάννη και ξέρουμε ότι κάτι κρύβεται πίσω από όλα αυτά.

Από εκεί και πέρα, είναι κατανοητό ότι ο κόσμος θέλει να πιστέψει ότι δεν είναι μούφα. Έχει κουραστεί, έχει τα προβλήματά του, βαρέθηκε.  Ελεύθερη χώρα είμαστε (δεν είμαστε, αλλά ας το προσπεράσουμε) όποιος πιστεύει ότι αυτό το πράγμα έχει ουσία αρχή και τέλος, θα πάει και θα καταβάλλει το όποιο αντίτιμο να βοηθήσει και να σώσει την ψυχή του ή εν πάση περιπτώσει να αισθανθεί ότι σε ένα κάλεσμα ανταποκρίθηκε. Κάποι άλλοι θα περιμένουν να δουν και ανάλογα θα πράξουν και κάποιοι άλλοι θα καταπιούν και αυτό το τερτίπι και θα συνεχίσουν να φωνάζουν ότι ο Παναθηναϊκός παραμένει σκλαβωμένος και οδηγείται στην καταστροφή. Αυτοί οι τελευταίοι θα είναι κατά την άποψή μας και εκείνοι που όταν με το καλό ελευθερωθεί η ομάδα θα αποτελέσουν και τη μαγιά για τη σωστή εφαρμογή και την επιτυχία του σχεδίου.  Ε, πως να το κάνουμε δηλαδή. Να πληρώσουμε τον Βαρδινογιάννη για να μένει πάει πολύ. Να χρηματοδοτούμε έμμεσα νέα βιβλία για τους Αμπράμοβιτς, πάει επίσης πολύ. Ή μήπως να πληρώνουμε τους μπράβους του Γκόντζου και τις πορτοκαλάδες του Κοντού;

Τέλος, κάτι ακόμη. Αυτή η δήθεν έρευνα "διεθνων προδιαγραφών" στην οποία βασίζεται όλη αυτή η φούσκα (κατά την ταπεινή μας άποψη) είναι μια ακόμη ΠΑΠΑΡΙΑ που κάνατε δίνοντας μια ακόμη τροφή προπαγάνδας στους αντιπάλους του Παναθηναϊκού. Δείγμα και του πόσο βαθιά νυχτωμένοι και εκτός ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ πραγματικότητας είστε και κινείστε.  Ο κόσμος του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ είναι τουλάχιστον διπλάσιος του αριθμού που αναφέρετε (καμαρώνοντας κιόλας) και βεβαίως είμαστε βέβαιοι πως ούτε καν καταλαβαίνετε τι σας λέμε.  Ελπίζουμε να μην στοίχισε ακριβά και λείψουν τα χρήματα αυτά από την προσπάθεια διάσωσης.

Όπως και να χει, και όπως προείπαμε δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στον Βαρδινογιάννη και ξέρουμε ότι κάτι κρύβεται πίσω από όλα αυτά. Και δεν είναι καλό.

Κύριε Αλαφούζε, ξέρουμε ότι θα ήθελες κάτι διαφορετικό να διαβάσεις.  Λυπούμαστε! Δεν έχουμε τίποτα να αποδείξουμε σε κανέναν, τα έξοδα για τον Παναθηναϊκό βρίσκονται στα οικογενειακά μας έξοδα πολλά χρόνια τώρα, οι θυσίες μας τεράστιες που κάποιοι χρειάζονται 3 ζωές για να τις πλησιάσουν και τα όσα βλέπουμε δεν μας πείθουν. Το λιγότερο δεν μας πείθουν. Πείσε μας λοιπόν! Με πράξεις και με ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ φρόνημα. Κέρδισε την εμπιστοσύνη μας και εδώ θα είμαστε. Θα το δεις.  ΓΙΑΤΙ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ. Εσείς και η υπόλοιπη παρέα θα είστε;

ΖΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΕΛΕΥΘΕΡΟ...