اللعنة كس أمك                                              Βρέχει λεφτά στη στράτα μου                                  Γιάν(ν)ηδες σας βλέπουμε...

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Μπράβο σε Ζεσουάλδο και παίκτες

By Greenwire
Το πρωτάθλημα τέλειωσε με την ομάδα να παίζει χωρίς κόσμο, χωρίς διοίκηση,, χωρίς προστασία, χωρίς λεφτά, αλλά τιμώντας τη φανέλα και κερδίζοντας όλα τα ματς μετά το στήσιμο στο ντέρμπυ με τους απόγονους. 



Αυτές οι νίκες δείξανε ότι στα αποδυτήρια φέτος υπήρξε υγεία και συσπείρωση και ότι ο τίτλος χάθηκε όχι με ευθύνη του προπονητή και των παικτών αλλά αυτών που τους παράτησαν μόνους τους να παλεύουν τα απάλευτα και τα θηρία. 


Σε άλλες χρονιές μετά και τη βαθμολογική απώλεια του τίτλου η ομάδα κατέρρεε και έφτανε να ξεφτιλίζεται από τον κάθε απίθανο. Αυτό δε συνέβη φέτος και αξίζουν τα εύσημα και το σεβασμό του κόσμου ο Φερέιρα πρώτος απ'όλους και βέβαια οι παίκτες. Φυσικά αυτό δεν το λέω για να χρυσώσω το χάπι της δεύτερης θέσης αλλά υπάρχουν διαφόρων ειδών αποτυχίες και η φετινή δεν είναι η χειρότερη που έχουμε κάνει.


Αυτή η σύμπνοια και το δέσιμο των φετινών αποδυτηρίων θα πρέπει να αποτελέσουνε πρότυπο για τα επόμενα χρόνια γιατί όπως φαίνεται το τούνελ δεν θα έχει σύντομα φως και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα, όποιοι παίκτες και αν παίζουν και όποιος προπονητής και αν τους καθοδηγεί. 


Μια ομάδα του Παναθηναικού με προβλήματα και ανεπάρκειες και απλήρωτη θα πρέπει τουλάχιστον να σέβεται τον κόσμο και το τριφύλλι που φοράνε στο στήθος, και αυτό οι φετινοί όντως το κάνανε με τις όποιες δυνατότητες και δυνάμεις είχαν. Για το λόγο αυτό έχουνε κερδίσει το σεβασμό και την αγάπη του κόσμου, γιατί ο απλός οπαδός πάνω απ'όλα θέλει να βλέπει προσπάθεια και αυταπάρνηση και υψηλό φρόνημα για τη φανέλα.


Ο αθλητισμός δεν είναι μόνο πρωταθλήματα, πόσο μάλλον κάλπικα και αγορασμένα όπως του γαύρου, ο αθλητισμός είναι το ψυχικό δέσιμο των παιδιών που φωνάζουν στην εξέδρα με τα παιδιά που παίζουν στο χορτάρι. Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναικός του 2011-2012 αποτελούμενος αποκλειστικά από τον Φερέιρα και τους παίκτες αυτό το δέσιμο πάλεψε σκληρά και με τιμιότητα και κατάφερε να μας το προσφέρει και μάλιστα υπό αντίξοες συνθήκες και διαρκή πόλεμο από το γαυροσύστημα και το βαρδινογιαννισμό.


Γι αυτό και ο κάθε ένας υγιής και συνειδητοποιημένος Παναθηναικός πρέπει να τους πει ένα μεγάλο ευχαριστώ και να τους χειροκροτήσει μέσα από την καρδιά του.